donderdag 5 april 2018

Mini Recensie: Mohamed El Bachiri - Een Jihad Van Liefde


Het is weer eens tijd voor een mini recensie. Een Jihad Van Liefde is namelijk een dun boekje van nog geen 100 pagina's en daarom valt er ook niet heel veel over te schrijven. Toch wilde ik dit boekje recenseren omdat ik bijna nooit non-fictie recenseer.


Boekgegevens

Titel: Een Jihad Van Liefde
Auteur: Mohamed El Bachiri, opgetekend door David van Reybrouck
Publicatiedatum: Maart 2017
Uitgeverij: De Bezige Bij
ISBN: 9789023471622
Aantal pagina's: 96

Samenvatting van het boek

Op 22 maart 2016 verloor Mohamed El Bachiri zijn vrouw Loubna tijdens de aanslag op de metro in Molenbeek. In dit relaas heeft hij het vooral over het geloof, zijn vrouw en hoe liefde overwint.

Mening en eindoordeel

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik was een beetje teleurgesteld. Ik had meer verwacht van dit boekje, geen continue filosofie. Misschien ligt het aan mij, want non-fictie is zeker niet mijn favoriete genre. Natuurlijk is het wel interessant om meer te leren over de islam en een hele andere kant te zien dan die de media ons vaak voorschotelt. Maar op een gegeven moment was het voor mij genoeg. Ik viel ook een aantal keer bijna in slaap tijdens het lezen. Het feit dat sommige stukken wel interessant waren, trekt mijn rating iets omhoog. Ik waardeer het namelijk met 2 sterren, maar ik had veel meer verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

WWW-Wednesday #1: April 11, 2018

WWW-Wednesday is something I've seen many bloggers doing. I don't strive to be a copycat or something, but I would like to get some ...